Λογοτεχνικός Διαγωνισμός


Litterra
διαγωνισμός ποίησης και διηγήματος

Λογοτεχνικό Θέρετρο

Το λογοτεχνικό περιοδικό Litterra, σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ εκδοτική, διοργανώνει έναν λογοτεχνικό διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος, ο οποίος θα συμπορευθεί με την έκδοση του πρώτου τεύχους.

Ο διαγωνισμός θα επικεντρωθεί σε πέντε υποκατηγορίες

Ποίηση : Γυναίκα/Θάλασσα
Διήγημα: Καλοκαιρινές αναμνήσεις
Αστυνομικό διήγημα : Στα ίχνη της άμμου
Διήγημα φαντασίας: Αχαρτογράφητα ύδατα
Παιδικό διήγημα (περιπέτεια): Μελτέμια στο Αιγαίο


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν περάσει το 18 έτος της ηλικίας τους, με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, γράφουν στην Νέα Ελληνική Γλώσσα και διαμένουν σε οποιοδήποτε μέρος.

Ο συμμετοχές θα αποστέλλονται αποκλειστικά μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση :
Προς Κυρία Καλαδάμη Ηλιάννα
Κύπρου 1 Νέα Ιωνία
Τ.Κ. 14232

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό απευθυνθείτε τηλεφωνικά στη γραμματεία του εκδοτικού οίκου ΑΝΙΜΑ – 2106147010 καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 15:00.

Άλλος τρόπος αποστολής συμμετοχών δεν θα γίνεται δεκτός

Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν μέχρι 31 Ιουλίου 2018
Διευκρινίζεται ρητά ότι, μετά τη λήξη του Διαγωνισμού, οι συμμετοχές είναι αυτοδικαίως άκυρες.

Όροι διαγωνισμού

  • Τα ποιήματα και τα διηγήματα υποβάλλονται δακτυλογραφημένα σε ένα αντίτυπο.
  • Κάτω απ’ τον τίτλο του διηγήματος/ποιημάτων αναγράφεται υποχρεωτικά ψευδώνυμο του συγγραφέα.
  • Μέσα στο ίδιο φάκελο αποστολής πρέπει να υπάρχει δεύτερο αρχείο που θα περιλαμβάνει τα πραγματικά στοιχεία, δηλαδή: το ψευδώνυμο, το όνομα του συγγραφέα Ποιητή, τα τηλέφωνα επικοινωνίας και μια ηλεκτρονική διεύθυνση (mail) καθώς και ένα βιογραφικό του συγγραφέα / ποιητή.
  • Οι συμμετέχοντες παρέχουν στη Διοργανώτρια τη συγκατάθεση και την άδειά τους σύμφωνα με τους Ν.2472/1997 και Ν3471/2006 για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών τους στοιχείων και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία γνωστοποιούν οι ίδιοι για το σκοπό της συμμετοχής τους στο Διαγωνισμό.

  • Τα ποιήματα και τα διηγήματα δεν έχουν συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό και δεν έχουν εκδοθεί ή δημοσιευτεί σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες ή διαδίκτυο.
  • Αποτελούν πρωτότυπα έργα, δηλαδή δεν προσβάλλουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, ενώ σε περίπτωση διχογνωμίας ή αμφισβήτησης επί των δικαιωμάτων αυτών, η Διοργανώτρια δεσμεύεται να αποσύρει τη συμμετοχή χωρίς να φέρει καμία ευθύνη για το λόγο αυτό.

  • Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως - τους παρόντες όρους - θα
    αποκλείεται από το διαγωνισμό χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζομένου.
  • Με την αποστολή του διηγήματος / ποιημάτων ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση.
  • Με την αποστολή του διηγήματος / ποιημάτων του ο διαγωνιζόμενος εκχωρεί στο Λογοτεχνικό περιοδικό Litterra και στην Anima Εκδοτική το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευσή τους στο περιοδικό (εφόσον διακριθεί στο διαγωνισμό). Οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται ότι το μέρος των εσόδων από την πώληση του περιοδικού που θα εκδοθεί και αντιστοιχεί στο ποσοστό των δικαιωμάτων του συγγραφέα / ποιητή, θα παραχωρηθεί στην Anima Εκδοτική. Οι νικητές αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση του περιοδικού.
  • Οι νικητές αποδέχονται πως θα προαγοράσουν δύο (2) αντίτυπα του περιοδικού.
  • Τα περιοδικά θα διατίθενται κατ αποκλειστικότητα από τον εκδοτικό ΑΝΙΜΑ και μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Επιπλέον οδηγός για τα ποιήματα
  • Οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να μετάσχουν με ένα (1) μόνο ποίημά τους.
  • Το κάθε ποίημα δεν πρέπει να ξεπερνά τους είκοσι (20) στίχους

Επιπλέον οδηγός για τα διηγήματα
  • Τα διαγωνιζόμενα διηγήματα δεν πρέπει υπερβαίνουν σε έκταση τις 2500 λέξεις ± 250 λέξεις (`10%)
  • Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με ένα μόνο διήγημα ανά κατηγορία.


Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή είναι τετραμελής και απαρτίζεται από τα εξής μέλη
Άννα Ραζή : Εκπαιδευτικός - Συγγραφές/Ποιήτρια – Υπεύθυνη εκδόσεων
Έλενα Πίνη : Εκπαιδευτικός, Στιχουργός και Ποιήτρια
Άγγελος Ρωμάνος : Συγγραφέας
Ηλιάννα Καλαδάμη : Διεύθυνση Εκδόσεων 

Οι νικητές
Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα καλύτερα διηγήματα ανά είδος και τα καλύτερα ποιήματα του διαγωνισμού τα οποία θα
  1. Εκδοθούν στο πρώτο τεύχος του περιοδικού Litterra που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2018.
  2. Οι νικητές συγγραφείς θα μπορούν να αρθρογραφούν για έναν ολόκληρο χρόνο στο blog του περιοδικού Litterra ή/και στο έντυπο περιοδικό.
  3. Οι τρεις πρώτοι νικητές ανά κατηγορία θα εκδώσουν με την ΑΝΙΜΑ εκδοτική, έργο τους το οποίο θα είναι έτοιμο προς ΕΚΔΟΣΗ μέχρι το Σεπτέμβρη του 2018, δεν έχει εκδοθεί ή/και δημοσιευτεί ξανά στο παρελθόν έντυπα ή/και ηλεκτρονικά και αφού πρώτα περάσει αξιολόγηση από τον εκδοτικό. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει έτοιμο έργο προς έκδοση, το βραβείο θα παραδοθεί στον αμέσως επόμενο νικητή.

Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο blog του περιοδικού Litterra στις 20/8/2018 και θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τις 3 Σεπτεμβρίου 2018.

Τρόπος βαθμολογίας

  • Η βαθμολογία θα γίνει ατομικά και ξεχωριστά χωρίς από κοινού συζήτηση από την Κριτική Επιτροπή με πρώτη ιδιότητα, αυτή του αναγνώστη. Οι βαθμολογίες θα είναι ισότιμες , ο μέσος όρος θα υπολογιστεί με ίση συμμετοχή κάθε ενός αναγνώστη, στην αντίστοιχη κατηγορία συμμετοχής .
  • Για να προκύψει βαθμολόγηση για βραβεία θα πρέπει οι συμμετοχές στην κατηγορία των ποιημάτων να ξεπερνούν τις 25 και στην κατηγορία του διηγήματος να ξεπερνούν τις 15 ανά είδος. Σε διαφορετική περίπτωση θα χορηγηθούν μόνο ηλεκτρονικοί έπαινοι συμμετοχής.
Τα αντίγραφα δεν επιστρέφονται.

Οι όροι συμμετοχής του Διαγωνισμού έχουν κατατεθεί στη Δικηγόρο και κάτοικο Αθηνών Αγγελική Αναγνωστοπούλου του Νικολάου, οδός Λουίζης Ριανκούρ αρ. 8, τηλ 2110122921-2. Οποιοσδήποτε συμμετέχων ή τρίτος δικαιούται με έξοδά του να λάβει ακριβές αντίγραφο των παρόντων όρων, ως αυτή κατατέθηκαν στην ανωτέρω Δικηγόρο Αθηνών.

Η Διοργανώτρια επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να τροποποιήσει τους παρόντες όρους κατά την κρίση της, να συντομεύσει ή να παρατείνει τη διάρκεια του διαγωνισμού, να τον ανακαλέσει ή να μεταθέσει την ημερομηνία ανάδειξης των νικητών και έκδοσης των βιβλίων/συλλογών τους. Οποιεσδήποτε τροποποιήσεις θα κατατεθούν στη Δικηγόρο του Διαγωνισμού και θα αποσταλούν ηλεκτρονικά εγκαίρως στους συμμετέχοντες, προς τους οποίους είναι δεσμευτικές. Η Διοργανώτρια ουδεμία ευθύνη φέρει αναφορικά με τις εν λόγω τροποποιήσεις.


Οι παρόντες όροι διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Κάθε διαφορά σχετικά με το Διαγωνισμό, που ενδέχεται να προκύψει στο μέλλον, υποβάλλεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων της Αθήνας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Χαμόγελο" του Αχιλλέα Αρχοντή

"Τεμνόμενες παράλληλοι;" της Κικής Γκόβαρη

Λογοτεχνική Κριτική