Λευκό Μετάξι, Άγγελος Ρωμανός


Λευκό Μετάξι, έρχεται να μας τυλίξει στη μαγεία του....
Της Μάγιας Φιλίππου

Ένα όμορφο μυθιστόρημα από τις εκδόσεις ΑΝΙΜΑ. Το καινούργιο βιβλίο του Άγγελου Ρωμανού, θα σας ταξιδέψει, με την πλοκή του, τον λιτό του λόγο, τις όμορφες περιγραφές, τις ανατροπές του.
Διαβάζοντας το βιβλίο, πριν ακόμα κυκλοφορήσει, μου γεννήθηκε η απορία, πως μπορεί ένας άντρας να μπει τόσο πολύ στη γυναικεία ψυχολογία, να κατανοήσει τις γυναίκες σε βάθος, να δει όλες τους τις πλευρές, αυτές που αφήνουμε να φανούν, και τις άλλες, εκείνες που έχουμε καλά κρυμμένες μέσα μας. Οι τρεις βασικές ηρωίδες, είναι τρεις εντελώς διαφορετικές γυναίκες, ο Άγγελος Ρωμανός τις έχει προσεγγίσει με αγάπη, σεβασμό αλλά και με έντονη διάθεση μιας υποβόσκουσας κριτικής σχετικά με τις επιλογές τους κυρίως και κατ' επέκταση για τις αποφάσεις τους. “Ο έρωτας είναι τυφλός, η αγάπη όμως ξέρει να περιμένει”, μου είπε ο ίδιος σε μια συζήτηση που είχα μαζί του. Όταν τον ρώτησα πως και γνωρίζει τόσο καλά εμάς τις γυναίκες, γέλασε. “Δεν είναι τυχαίο”, μου είπε “πως περιβάλλομαι συνέχεια από γυναίκες!” Και είχε δίκιο, πρώτη στην καρδιά του και στη σκέψη του η γυναίκα του, που στέκεται δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζοντας τον, ύστερα οι κόρες του που τον λατρεύουν όπως άλλωστε κι εκείνος. Το ωραίο όμως είναι πως το βιβλίο του, Λευκό Μετάξι, έτυχε στα πρώτα του βήματα να περιβάλλεται κι αυτό από γυναίκες: Την εκδότρια του Άννα Ραζή, την editor Χριστίνα Λιόντου, την επιμελήτρια Νατάσσα Λούππου, την γραφίστρια Ηλιάννα Καλαδάμη.
Δεν έχω να πω πολλά, μόνο να είναι καλοτάξιδο και να έχει επιτυχία! (Αν και είμαι απόλυτα σίγουρη!) Έρχεται χειμώνας, τα Σαββατοκύριακα θα είναι μουντά, κρύα, μοναχικά, τι ωραιότερο από το Λευκό Μετάξι να σας κρατήσει μοναδικές ώρες συντροφιάς!

 Εμπιστευτείτε με, δεν θα χάσετε!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Χαμόγελο" του Αχιλλέα Αρχοντή

"Τεμνόμενες παράλληλοι;" της Κικής Γκόβαρη

Λογοτεχνική Κριτική